Blog Home > Posted by on 15.07.22 in Blogi

Ei ole mikään salaisuus, että hirsimökissä asumiseen liittyy kaikenlaisia ​​hyötyjä, mutta tiesitkö, että hirsimökissä asuminen voi hyödyttää myös terveyttäsi? Aivan oikein, hirsirakenteessa asuminen voi vaikuttaa myönteisesti ihmisten terveyteen monella tavalla!

Mökkielämä on monen kansalaisen haaveissa, sillä se on mukavaa ja rentouttavaa. Monet tyytyvät vuokraamaan mökin, mutta mökin ostoa varten on myös olemassa mökkilaina, joka voi tehdä tavallisen ihmisen mökkihaaveista totta.

Jotta saat selville, mitä kaikkea mökkielämä voikaan terveydessäsi parantaa, lue lisää tästä artikkelista!

Hirsimökissä asumisen terveysedut

1. Parempi sisäilman laatu

Puulla on luonnostaan ​​monia ilmaa puhdistavia ominaisuuksia. Mökeistä valmistetut tukit varastoivat hiiltä ja säätelevät kosteutta, mikä parantaa ilmankiertoa mökin sisällä. Lisäksi tämä vähentää ilmankuivainten, ilmansuodattimien tai -puhdistimien tarvetta.

Mökin massiivipuuseinät vangitsevat ja vapauttavat kosteutta säätelevästi, mikä tekee sisäilmasta terveellisempää hengittää. Tämän seurauksena hirsimökissä tai -kodissa asuminen voi parantaa hengitysteiden terveyttä ja vähentää allergioita.

2. Parantunut mielenterveys

Hirsimökkien luoma luonnollinen, rauhallinen tunnelma voi vaikuttaa erittäin myönteisesti mielenterveyteen. Puu itsessään on erittäin esteettisesti miellyttävä ja rauhoittava materiaali rakennuksissa käytettynä.

Tämän vuoksi hirsimökissä asuminen voi vähentää mielenterveysongelmia, kuten ahdistusta, masennusta tai stressiin liittyviä sairauksia. Tutkimukset osoittavat, että hirsimökissä asuminen on terveellinen valinta niille, jotka haluavat vähentää stressitasoaan.

3. Ympäristöystävällinen

Ei ole yllättävää, että hirsimökit ovat erittäin ympäristöystävällisiä. Toisin kuin tiilestä tai kivestä tehdyt rakenteet, hirsimökit ovat uusiutuvia ja niillä on vähemmän ympäristövaikutuksia.

 Yleensä ihmiset, jotka elävät ympäristöystävällisissä ympäristöissä, ovat onnellisempia ja terveempiä kuin ihmiset, jotka he, jotka eivät asu. Joten hirsimökkien ympäristöystävälliset ominaisuudet voivat vaikuttaa positiivisesti fyysiseen ja henkiseen terveyteen.

4. Luonnollinen eristys

Puun luonnolliset eristävät ominaisuudet pitävät mökin lämpötilan miellyttävällä tasolla. Ulkolämpötilasta riippumatta puulla on hämmästyttävä kyky varastoida lämpöä ja pitää sisälämpötila tasaisena.

Koska lämpöhäviö on pieni, lämpötila mökissä pysyy vakaana, mikä vastineeksi stabiloi sisällä asuvien ihmisten ruumiinlämpöä.

Vakaampi ruumiinlämpö vaikuttaa myönteisesti ihmisen yleiseen terveyteen ja hyvinvointiin. Lisäksi puun luonnolliset eristysominaisuudet tekevät mökeistä erittäin energiatehokkaita.

5. Edistää aktiivista elämäntapaa

Useimmiten hirsimökit rakennetaan luontoon, olipa se sitten metsässä, järven rannalla tai vuoristossa. Tämän seurauksena hirsimökissä asuminen kannustaa aktiivisempaan elämäntyyliin, koska tarjolla on runsaasti ulkoilua.

Sisällä oleskelemisen ja television katselun sijaan hirsimökissä asuvat ihmiset lähtevät todennäköisemmin ulos ja ovat aktiivisia nauttien luonnon kauneudesta. Sisällä oleileminen ja liikkumattomuus on yksi suurimmista kansanterveyden uhkista Suomessa, joten aktiivinen elämäntapa on vain ja ainoastaan hyvä asia.

6. Hirsimökit voivat kestää pitkään

On totta, että hirsimökin kestävyys riippuu suuresti rakennuksen säännöllisestä ja tehokkaasta huollosta. Mutta oikeilla käytännöillä ja säännöllisellä huollolla hirsimökit voivat kestää sukupolvien ajan.

Perinteisiin tiili- ja kivikoteihin tavallisesti liittyviä piilovaurioita ja kalliita korjauksia ei ole, kun taas koko huoltoprosessin ei tarvitse viedä liikaa aikaa ja vaivaa, kunhan se tehdään säännöllisesti.

Lopuksi

Jos hirsimökin elämäntapa kutsuu sinua, tämä saattaa olla selvä merkki siitä, että sekä kehosi että mielesi kaipaavat hyödyllistä muutosta. Vaikka se ei ehkä ole joillekin tärkeintä, on kiistaton tosiasia, että henkilökohtainen ympäristösi ja ympäristösi vaikuttavat merkittävästi hyvinvointiisi, mielialaan ja mielenterveyteen yleensä.

Tässä suhteessa hirsimökin valinta voi tuoda sinulle parempaa elämää ja antaa sinun tehdä myös hyvää maailmalle.

Suomi on hirsimökkien luvattu maa, sillä metsissämme kasvaa puuta jopa yli oman tarpeen. Puusta rakentaminen on myös kohtuullisen edullista, sillä monia materiaaleja, joita kivi- ja tiilitaloissa käytetään, ei tarvita hirsimökeissä laisinkaan.