Mökki ja ikkuna metsään, tuulinen huvila meren rannalla vai vapaa ajan asunto laskettelurinteen reunalla? Autamme sinua toteuttamaan unelmasi. Voit hakea lainaa vapaa ajan asuntoa varten helposti ja nopeasti ilmaisen palvelumme kautta. Vertaa eri lainantarjoajat ja hae vapaa ajan asunto laina ilman vakuuksia luotettavilta lainantarjoajilta.

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "emtirz16"

Laina vapaa ajan asuntoon – toteuta unelmasi

Laina vapaa-ajan asuntoa varten

Haaveet on luotu saavutettaviksi ja vapaa ajan asuntolainalla voit rahoittaa oman unelmiesi mökin tai uun asunnon. Vaikka vapaa-ajan asuntolaina ei ole sama asia kuin mökkilaina, ne ovat molemmat kulutusluottoja eikä verovähennyksien saaminen niistä ole siten mahdollista.

Kulutusluottoihin liittyy kuitenkin muita hyötyjä, kuten vakuudettomuus, nopeus ja helppous. Silloin kun ahoitustarpeesi on kuitenkin suuri, on syytä harkita vakuudellisen asuntolainan hakemista akuudettoman vapaa ajan asuntolainan sijasta. Kulutusluotto on kuitenkin erinomainen vaihtoehto silloin kun haluat akea
lainaa korkeintaan 20 000 euron edestä ilman vakuuksia.

Vakuudeton laina vapaa ajan asunnolle

Perinteisten vapaa-ajan asuntolainojen sijasta monet suosivat vakuudettomia lainoja. Vaikka vakuudeton vapaa ajan asunto laina käy kuluttajalle usein kalliimmaksi kuin perinteinen pankkilaina, tarjoaa se joitain etuja, joita pankkilainalla ei ole.


Alla olevasta taulukosta näet kannattaako sinun hakea vapaa ajan asuntolainaa ilman vakuuksia:

Kuinka paljon lainaa
tarvitset?
Kuinka nopeasti tarvitset lainapäätöksen?Voitko asettaa lainallesi
vakuudet? 
Vakuudeton
mökkilaina
500–60 000 €Mahdollisimman nopeasti, korkeintaan muutaman
päivän sisällä
En
Vakuudellinen
mökkilaina
20 000 € tai enemmänVoin odottaa lainapäätöstä viikkojaKyllä

Miten vapaa-ajan asuntolaina eroaa asuntolainasta?

Vapaa ajan asuntolainalla on yleensä lyhyempi takaisinmaksuaika ja niiden korot ovat usein perinteistä suntolainaa korkeammat. Suomen Pankin viime vuonna julkaisemasta tutkimuksesta ilmenee kuitenkin, että uusien vapaa ajan asuntolainojen korot ovat laskeneet vuoden 2019 1,06 prosentista

0,96 prosenttiin vuonna 2020, joten lainaa saa nyt edullisemmin kuin koskaan aiemmin. Vaikka vapaa ajan asuntolainaa ei pidetä virallisena käsitteenä, kulutusluotoista ja niiden myöntäjistä löytyy rutkasti tietoa netistä. Pankkien lisäksi kulutusluottoja myöntävät useat rahoitusyritykset yksityisellä sektorilla. Lainaa vapaa ajan asuntoa varten voi hakea pankista samalla tavalla kuin asuntolainaa.

Voit siis neuvotella erikseen pankkisi kanssa lainaehdoista, kuten korosta ja laina-ajasta, mahdollisista lyhennysvapaista kuukausista ja kuukausierien koosta. Näin rakentamasi mökin hinta ei muodostu tarpeettoman korkeaksi.

Pankkien vaatimat vakuudet vapaa-ajan asuntolainan osalta eroavat paljon, mutta tyypillisesti ostettava asunto käy vähintään 60 % vakuusarvosta.

Vapaa ajan asunto laina korko

Mökkilainan marginaalit eroavat suuresti eri lainantarjoajien välillä. Olemme siksi päättäneet listata alle joitain esimerkkejä mökkilainojen ja vapaa-ajan asuntolainojen koroista 2022 vuoden toukokuulta:

 • Handelsbanken: 10 vuoden laina-aika, 30% omarahaosuus, korko 0,84%.
 • OP: 0,517% korko
 • Nordea: 0,29% korko + 12kk euribor
 • Danske Bank: 10 vuoden laina-aika, 45% omarahaosuus, korko 0,78%
 • Nordea – tontti: 10 vuoden laina-aika, ei omarahoitusosuutta, korko 0,88% +
 • 12kk euribor
 • OP: korko 0,77% + 6kk euribor
 • Handelsbanken: 25 vuoden laina-aika: korko 0,47% + 12kk euribor
 • OmaSp: 20 vuoden laina-aika, 15% omarahoitusosuus, 1,15% marginaali
 • Nordea: 15 vuoden laina-aika, ei omarahoitusosuutta, 0,38% korko + euribor
 • 12kk

Jos haluat selvittää oman lainasi kokonaiskustannukset, palvelumme mökkilaina laskuri auttaa sinua siinä. Laskurin käyttäminen on täysin ilmaista ja sillä voit kätevästi selvittää mikä laina on sinulle edullisin. Muista myös kilpailuttaa sähköt mökille säästääksesi muissa mökkimenoissa.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon lainaa voin saada vapaa ajan asuntoa varten?
Voit hakea lainaa vapaa-ajan asunnolle 500 – 60 000 € edestä yhteistyökumppaniemme kautta. Suurempien ja pienempien lainojen kohdalla kannattaa kääntyä muiden rahoitustuotteiden puoleen.

Onko mökkilaina sama asia kuin vapaa ajan asuntolaina?
Vapaa-ajan asuntolaina on käytännössä sama asia kuin mökkilaina, sillä molemmilla tarkoitetaan vakuudettomia kulutusluottoja.

Voiko lainaa hakea kuka tahansa?
Hakeaksesi lainaa palvelumme kautta sinun tulee olla vähintään 18-vuotias Suomessa säännöllisesti asuva yksityishenkilö. Lisäksi jotkut lainantarjoajat saattavat edellyttää sinulta tiettyjä vähimmäistuloja ja puhtaita luottotietoja.

Onko lainan hakeminen ilmaista?
Kyllä, lainan hakeminen on palvelussamme täysin ilmaista – nyt ja aina. Saamme palkkiomme yhteistyökumppaneiltamme, kun palvelumme käyttäjät hakevat lainaa kauttamme. Tästä ei aiheudu ylimääräisiä kuluja käyttäjillemme.